POLITYKA PRYWATNOŚCI

KANCELARII HANTON SZALC ZIĘBA & PARTNERZY ADWOKACI I RADCOWIE PRAWNI SP. P.

Niniejsza polityka prywatności zawiera informacje o przetwarzaniu Państwa danych osobowych.

Administratorem Państwa danych osobowych jest Kancelaria HANTON SZALC ZIĘBA & PARTNERZY ADWOKACI I RADCOWIE PRAWNI SP. P., z siedzibą w Warszawie, Riverside Park, ul. Fabryczna 5A, 00-446 Warszawa, KRS: 0000884360, NIP: 7011021506.

Możesz skontaktować się z nami:

  1. przez e-mail: biuro@hanton.pl,
  2. listownie: Kancelaria HANTON, Szalc Zięba & Partnerzy, Riverside Park, ul. Fabryczna 5A, 00-446 Warszawa.

Cel przetwarzania Państwa danych osobowych

Państwa dane osobowe są przetwarzane w celu udzielenia odpowiedzi na zadane pytania, kierowane do nas za pośrednictwem e-maila lub formularza, który znajduje się na naszej stronie internetowej, w zakładce ‘Kontakt’, oraz w celu rozwiązania sprawy, której dotyczy pytanie. Państwa dane mogą być również przetwarzane w celach marketingowych, jeśli zwrócisz się do nas z prośbą o udzielenie informacji dotyczących świadczonych przez nas usług.

Podstawa prawna przetwarzania danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora, czyli art. 6 ust. 1 lit. f Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, dalej: „RODO”. Naszym prawnie uzasadnionym interesem jest udzielenie odpowiedzi na zadane pytania, a także prowadzenie innej korespondencji np. dotyczącej świadczonych przez usług. Dane mogą być także przetwarzane, wtedy gdy jest to niezbędne do zawarcie lub wykonania umowy i wypełnienia obowiązków prawnych Kancelarii HANTON Szalc Zięba & Partnerzy tj. na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b oraz lit. c RODO.

Państwa prawa

W związku z przetwarzaniem danych osobowych macie Państwo następujące prawa:

  1. prawo do wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych.
  2. prawo dostępu do danych osobowych,
  3. prawo żądania sprostowania danych osobowych,
  4. prawo żądania ich usunięcia,
  5. prawo żądania ograniczenia przetwarzania danych osobowych.

W przypadku, gdy uznasz, że dane są przetwarzane niezgodnie z obowiązującym prawem, przysługuje prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak w celu zawarcia i realizacji umowy podanie danych jest niezbędne.

Przekazywanie danych osobowych innym podmiotom

Dane osobowe będziemy przekazywać naszym dostawcom usług IT, którzy świadczą dla nas usługi związane z przetwarzaniem danych osobowych na podstawie i zgodnie z zawartą z Kancelarią HANTON Szalc Zięba & Partnerzy umową.

Czas przetwarzania danych osobowych

Dane osobowe będziemy przetwarzać przez okres utrzymywania naszych bieżących relacji. Po zakończeniu naszej współpracy przez okres pięciu lat.

Prawo do wniesienia sprzeciwu

Przysługuje Państwu prawo do wniesienia sprzeciwu, ze względu na szczególną sytuację, w związku z przetwarzaniem danych osobowych na postawie naszego prawnie uzasadnionego interesu.

W zakresie danych przetwarzanych na potrzeby marketingu bezpośredniego, sprzeciw nie wymaga uzasadnienia.

PLIKI COOKIES

W celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naszej strony www prosimy o wyrażenie zgody na zapisywanie na Państwa urządzeniu, za pomocą którego odwiedzasz Stronę tzw. plików cookies.

Poniżej znajdziesz najistotniejsze informacje dotyczące plików cookie.

Pliki cookies są to niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer www i zapisywane po stronie użytkownika. Domyślne parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Ciasteczka są stosowane najczęściej w przypadku liczników, sond, sklepów internetowych, stron wymagających logowania, reklam i do monitorowania aktywności odwiedzających.

Pliki te są uzyskiwane i przechowywane w celu:

  1. personalizacji strony internetowej
  2. zapamiętania danych i wyborów użytkownika
  3. umożliwienia interakcji z portalami społecznościowymi
  4. dostosowania treści reklamowych wyświetlanych na stronie internetowej
  5. tworzenia statystyk strony internetowej oraz statystyk przepływu użytkowników pomiędzy różnymi stronami internetowymi

Z uwagi na obszerną ilość rozwiązań technologicznych nie jest możliwe przedstawienie szczegółowych wskazówek odnośnie tego w jaki sposób określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do plików Cookies za pomocą ustawień wszystkich dostępnych telekomunikacyjnych urządzeń końcowych i oprogramowania zainstalowanego w tym urządzeniu. Zazwyczaj jednak należy wybrać opcję Ustawienia a następnie odszukać sekcję odpowiadającą za konfigurację ustawień plików cookies lub za zarządzanie prywatnością podczas przeglądania Internetu.

Przewidujemy wykorzystanie w przyszłości plików cookies w celu analizy jej użytkowania przez odwiedzających.

Wszelkie zmiany dotyczące polityki prywatności niniejszej strony www oraz związane z plikami cookies będą na bieżącą aktualizowane.